Siti Ba.inun Mengalir AirMata Kerana Terlalu Rindukan Be.lla Dan Penghuni Rumah Bonda
Siti Bainun Mengalir AirMata Kerana Terlalu Rindukan Bella Dan Penghuni Rumah Bonda

KUALA LUMPUR: Penga.sas Rumah Bonda, Siti Bainun Ahd Razali men.angis tere.sak-es.ak dalam kandang tert.uduh ketika tiga sa.ksi membuat pengecaman beberapa individu termasuk remaja Sindr0m D0wn dikenali Bella dalam perbicaraan ke.s, hari ini.

Walaupun tidak dapat bersemuka dengan mereka kerana terhadang tirai, Siti Bainun yang did.akwa menga.baikan remaja itu tidak dapat menahan perasaan selepas melihat kelibat Bella dan lima individu lain yang berada di bawah jagaannya sebelum ini dibawa masuk ke mah.kamah untuk dicam sa.ksi.

Siti Bainun turut melambai tangannya beberapa kali ke arah mereka.

Media dan orang awam yang berada di galeri awam juga tidak dibenarkan untuk melihat wajah mereka.

Sesi pengecaman itu dilakukan tiga sa.ksi penda.kwaan iaitu Suhana Zam, 40; Zurianty Sudin, 39; dan Yasmin Nahar Mahmood, 19.

 

Peg.uam Nur A’minahtul Mardiah Md Nor yang mewakili Siti Bainun memohon supaya anak gua.mnya bersemuka dengan enam individu terbabit untuk melihat rea.ksi mereka.

“Sekiranya mahu identiti dirah.siakan, orang awam boleh diminta keluar dan tirai dibuka,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Pend.akwa Raya Nor Azizah Mohamad memaklumkan terdapat keperluan untuk melindungi s.aksi daripada terpengaruh dengan apa yang mereka lihat dan dengar di dalam mah.kamah.

“Ini adalah perlu sa.ksi ini dicamkan dan tidak terde.dah terus dalam mah.kamah ini,” katanya.

Hakim Izralizam Sanusi berkata, ini proses pengecaman dan tidak timbul is.u untuk melihat reaksi kerana ia untuk tujuan sama ada orang dirujuk adalah individu yang disebut oleh sa.ksi dalam perbicaraan.

“Tapi sekiranya pihak pend.akwaan merasakan ada keperluan untuk orang awam keluar tiada masalah,” katanya.

Bagaimanapun, Nor Azizah memaklumkan tiada masalah untuk media dan orang awam berada di galeri awam kerana ia hanya proses pengecaman bukan merakam keterangan.

Terdahulu, Siti Bainun juga kelihatan sed.ih dan mena.ngis ketika cuba menyentuh seorang kanak-kanak yang sebelum ini di bawah jagaannya, walaupun terhalang oleh penghadang plastik (yang digunakan untuk mengekang penul.aran wa.bak C0VID-19).

Kanak-kanak berkenaan yang ketika itu didu.kung salah seorang sa.ksi dewasa, turut cuba mencapai tangan Siti Bainun sebaik melihat wanita itu.

Semua tiga sa.ksi dewasa dan tiga saksi kanak kanak dan tiga sa.ksi remaja termasuk Bella kemudian dicamkan oleh saksi kelapan pendakwaan iaitu penye.lidik firma un.dang2 suhana zam dan sak.si lain.

Kredit : BH

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*